Johannas kök

2007-09-29

Frukostförslag

  • 2-3 ägg
  • 2-3 msk ghi eller smör
  • 60 g bär (ett fjärdedels paket)

Variera äggen genom att koka, steka eller genom att göra omelett eller äggröra.
Till kokta ägg är det gott med rumsvarmt smör. I omelett och äggröra brukar jag använda Santa Marias kokosmjölk (inga förtjockningsmedel).

Bär är mycket nyttigt, några av de nyttigare är björnbär, hallon och blåbär. Hallon har mycket låg kolhydrathalt. Jordgubbar är ganska söta men de har mycket hög halt folsyra.

Nåt sånt här brukar jag äta till frukost numera, men som vanligt vi är olika, olika stora och olika hungriga när det är dags för frukost.

Ni får gärna eposta förslag på frukostar och även andra rätter som jag kan lägga upp här, helst med bilder. Men de ska förstås följa temat; det vill säga åt stenåldershållet.

johanna{at}soderlund.cc