Johannas kök

2008-03-04

Spenatsoppa


Till ca 3 portioner:

* 3 gula lökar
* 100 g smör

Fräs löken en stund i smöret. Tillsätt:

* 1 dl hemgjord buljong eller annan sky
* 6 dl vatten (gärna uppkokat)
* 1 halv solerovitlök/ 2 vitlöksklyftor
* 1 krm muskot
* 1 krm cayennpeppar
* 1 tsk salt

Låt koka några minuter. Tillsätt:

* 450 g fryst spenat

Koka tills klumparna är upplösta. Tillsätt:

* 0,5 dl frysta örter, t.ex. gräslök och basilika

Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokta ägg och en skvätt kokosmjölk. Köttbullar eller lax smakar också bra i soppan.

Om du inte har någon hemgjord buljong, ta 1 msk lantbuljong (finns i hälsokosten) och 50 gram extra smör, men hoppa då över saltet.

3 kommentarer:

  • Johanna!

    Känner du till om det finns något olämpligt i Kokosmjölken ? Om den är processad på något vis eller om det innehåller andra otrevligheter ? Den verkar ju vara kalasbra om man läser på innehållet iallafall..

    Jag avgudar Santa Marias Kokosmjölk och äter gärna en burk rätt upp å ner med sked då konsistensen påminner om glass om man ställer den i kylen nån timme!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2008-04-05 08:16  

  • fredrik:

    Nej, jag tror inte att det är något fel på Santa Marias kokosmjölk. Den smakar ju så gott, så jag förstår inte vad det skulle vara isåfall.

    Av Blogger Johanna Söderlund, Klockan 2008-04-05 09:35  

  • Spenatsoppa är en av mina älsklingsrätter:)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2009-02-12 13:56  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida