Johannas kök

2007-01-27

Pekannötspaj



8 portioner:

Smöra en form på cirka 30*20 cm

  • 4,5 dl grovhackade pekannötter
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk rumsvarmt smör

Blanda ovanstående ingredienser och sprid ut dem i bottnen på formen.
Sätt ugnen på 150°.

  • 150 g mandelmassa
  • 2 stora ägg
  • 1/2 tsk muskot
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk sirap/honung
  • 2 dl havremjölk
Blanda ovanstående utom havremjölken i en matberedare, eller hacka mandelmassan och vispa ihop ingredienserna med elvispens degkrokar. Tillsätt sedan havremjölken, lite i sänder.

Ringla ut smeten i formen. Grädda i ca 40 min, smeten ska stelna och få lite färg. Garnera med hela pekannötter innan den svalnat.

Servera pajen kall.

3 kommentarer:

  • Visste inte att man åt paj på stenåldern:)!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2007-02-11 22:29  

  • Mina recept ska inte ses som stenåldersmat. Däremot så är ingredienserna till större del sådana som fanns före jordbruket. I det här receptet ligger tyngdpunkten på nötter, till skillnad från andra pajer. Alltså en nyttigare variant av paj, för de som inte vill avstå från pajer.

    Av Blogger Johanna Söderlund, Klockan 2007-02-12 18:50  

  • Det lät vansinnigt gott. Dessvärre är min sambo väldigt allergisk mot nötter, så det är bara att glömma att laga den. Men man får väl drömma? ;) Vi brukar göra en jättegod GI-kaka med mandelbotten och turkist youghurt med rivet citronskal. Har inte receptet framför mig, men det är också riktigt gott.

    Av Blogger Jenny Grannas, Klockan 2007-05-06 13:40  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida