Lerkyckling med kakaorostad squash
Lerkycklingen
Lägg kycklingen i lergrytan (eller en ugnsform med lock). Fyll kycklingen med katrinplommonen. Blanda de övriga ingredienserna till en smet och pensla på kycklingen.
Sätt in i ugnen, 125° i ca. 3 timmar. Kycklingen är genomstekt när innertemperaturen är 70° och köttsaften är klar.
När kycklingen är klar, vrid upp ugnen till 200° och börja med grönsakerna.
Det kakaorostade
För 2 personer:
Rör ut kakaon i oljan och ringla den frikostigt över grönsakerna. Krydda med cayennepeppar.
Sätt in i ugnen i ca. 15 minuter, 200°. Servera genast, gärna med någon råkost som tillbehör.
PS:
Den låga ugnstemperaturen för kycklingen gör den väldigt saftig. Man kan förstås tillaga den på 200° också, då blir tillagningstiden kortare.
Spara gärna skyn från kycklingen, den är god att använda i till exempel soppa.
- 1 majskyckling
- 10 katrinplommon
- 2 tsk flytande honung
- 2 tsk sambal oelek
- 2 msk hackad ingefära
- 2 tsk balsamvinäger
Lägg kycklingen i lergrytan (eller en ugnsform med lock). Fyll kycklingen med katrinplommonen. Blanda de övriga ingredienserna till en smet och pensla på kycklingen.
Sätt in i ugnen, 125° i ca. 3 timmar. Kycklingen är genomstekt när innertemperaturen är 70° och köttsaften är klar.
När kycklingen är klar, vrid upp ugnen till 200° och börja med grönsakerna.
Det kakaorostade
För 2 personer:
- 120-150 g kålrot
- ½-1 squash
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1 msk kakao
- cayennepeppar
- 1-2 msk rapsolja
Rör ut kakaon i oljan och ringla den frikostigt över grönsakerna. Krydda med cayennepeppar.
Sätt in i ugnen i ca. 15 minuter, 200°. Servera genast, gärna med någon råkost som tillbehör.
PS:
Den låga ugnstemperaturen för kycklingen gör den väldigt saftig. Man kan förstås tillaga den på 200° också, då blir tillagningstiden kortare.
Spara gärna skyn från kycklingen, den är god att använda i till exempel soppa.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida