Hjortfrestelse
Till 2 portioner:
Stek svampen, morötterna, purjolöken och vitkålen i matlagningsvinet, på medelvärme. Stek i två eller tre omgångar och häll efter hand över i en skål. Morötterna och vitkålen ska mjukna. Krydda med timjan, paprika och ingefära.
Koka bönorna några minuter.
Strimla den halvtinade skaven och stek utan matfett, krydda med senap och pressa i vitlöken.
Notering 29/9-07. Detta recept är väldigt magert, man måste äta mycket för att bli mätt. Uteslut bönorna och stek i rejält med smör istället.
- 2 hackade morötter
- 1 halv hackad purjolök
- 350 g strimlad vitkål
- 100 g champinjoner
- 1 paket viltmästarskav 240g
- 100 g frysta gröna bönor
- 0,5-1 dl rött matlagningsvin
- timjan
- paprika
- ingefära
- 1-2 msk senap
- 1 vitlöksklyfta
Stek svampen, morötterna, purjolöken och vitkålen i matlagningsvinet, på medelvärme. Stek i två eller tre omgångar och häll efter hand över i en skål. Morötterna och vitkålen ska mjukna. Krydda med timjan, paprika och ingefära.
Koka bönorna några minuter.
Strimla den halvtinade skaven och stek utan matfett, krydda med senap och pressa i vitlöken.
Notering 29/9-07. Detta recept är väldigt magert, man måste äta mycket för att bli mätt. Uteslut bönorna och stek i rejält med smör istället.
2 kommentarer:
Gratulerar, det här tror jag blir bra, Go Go
Av Anonym, Klockan 2006-12-10 00:48
Det här har vi längtat efter!
Kramar från Lindesberg
Av Anonym, Klockan 2006-12-10 18:03
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida