Johannas kök

2006-12-09

Hjortfrestelse

Till 2 portioner:

  • 2 hackade morötter
  • 1 halv hackad purjolök
  • 350 g strimlad vitkål
  • 100 g champinjoner
  • 1 paket viltmästarskav 240g
  • 100 g frysta gröna bönor
  • 0,5-1 dl rött matlagningsvin
  • timjan
  • paprika
  • ingefära
  • 1-2 msk senap
  • 1 vitlöksklyfta
Ta gärna fram viltskaven en stund i förväg.

Stek svampen, morötterna, purjolöken och vitkålen i matlagningsvinet, på medelvärme. Stek i två eller tre omgångar och häll efter hand över i en skål. Morötterna och vitkålen ska mjukna. Krydda med timjan, paprika och ingefära.

Koka bönorna några minuter.

Strimla den halvtinade skaven och stek utan matfett, krydda med senap och pressa i vitlöken.

Notering 29/9-07. Detta recept är väldigt magert, man måste äta mycket för att bli mätt. Uteslut bönorna och stek i rejält med smör istället.

2 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida