Johannas kök

2006-12-29

Fikonbollar




  • 300 g torkade fikon
  • 75 g valnötter
  • 1-2 msk honung
  • kokos

Ta av skaften från fikonen. Lägg fikonen i blöt, gärna ett dygn, de ska svälla upp ordentligt.
Häll av vattnet och klipp fikonen i mindre bitar med en sax. Grovhacka valnötterna. Blanda fikonsmeten, valnötshacket och honung. Forma bollar och rulla i kokos. Ställ in i kyl eller sval, servera dem kalla.

(Torkad frukt kan göra magen orolig, frukten blir mer lättsmält om den blötläggs. Detta gäller framförallt fikon och aprikoser.)

6 kommentarer:

  • Hej Johanna
    Jag vill ha frukosttips! Tycker också att din kostblogg är mycket intressant och bra. Vi ses på kören...

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2007-01-12 10:41  

  • Det där lät spännande

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2007-01-13 22:43  

  • Hej hej. Jag tycker att den där tårtan vi åt när du fyllde var god. Kan den få va med här?

    Av Blogger Theresia, Klockan 2007-01-24 17:24  

  • Å de där lät goda! Har letat efter ett recept på fikonbollar utan en massa smör och mandelmassa! Ska provas defentivt.

    Av Blogger Helena, Klockan 2007-02-05 21:35  

  • Hej Johanna !
    Jag har länge funderat på att göra egna energibars som är LCHF för att användas vid exvis Vasaloppet eller Vätternrundan. Det här är ju aktiviteter som kräver mer än bara vatten. 5-6 timmar träning/tävling klarar jag utan att äta. Funderar på hackade makadamianötter med smält kokosfett och kakao som hälls över nötterna, vad tror du om det ? Eller går det bara med kokta ägg ? Har jag möjlighet att mejla dig med dylika frågor ?
    Hans

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2007-08-08 11:58  

  • Din föreslagna makadamiablandning blir nog bra under loppet, men det är ju inte så mycket protein så det behöver du ju fylla på med innan loppet.

    Ägg under loppet låter lite mastigt, men i mindre portioner kan det nog funka i kombination med fett. Överhuvudtaget så rekommenderar jag att äta ordentligt långt innan loppet och småäta strax före och under loppet. Så att du inte blir seg av matsmältningen.

    Frågor går bra:
    johanna(at]soderlund.cc

    Av Blogger Johanna Söderlund, Klockan 2007-08-08 16:22  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida