Johannas kök

2007-02-06

Veckosallad


  • 700 g morötter
  • 800 g vitkål
  • 2/3 dl kallpressad olivolja
  • 2/3 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk paprikakrydda
  • 1 krm muskot eller lite vitpeppar
  • lite salt
  • 2 tsk honung

Riv morötterna och strimla vitkålen, gärna i matberedare.

Värm olja, vinäger och kryddor, gärna i mikron. Blanda i honungen och blanda ner i salladen.

Håller sig en vecka i kylen. Variera med andra rotfrukter, färsk paprika och rödkål.

9 kommentarer:

  • Har precis provat din veckosallad och den får BRA betyg! Riktigt god, och enkel att göra med saker som oftast redan finns hemma :)

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2007-03-17 18:14  

  • Har sett receptet på veckosallad många gånger, men aldrig velat göra det, men den bilden gjorde att jag måste testa :-)

    *mums* Såg jättegott ut. Nu ska jag titta vidare i recepten.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2007-06-09 15:11  

  • Hej Johanna

    Din veckosallad är god. Mem det är en sak jag undrar över. En bekant som brukar ha reda på sig sa en gång att vikålssallad (typ pizzasallad) som står med vinäger tillsatt mister sitt C-vitamininnehåll.

    Hur är det med den saken egentligen?

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2007-08-19 17:58  

  • anonym:

    Jag har inte hört det förut, men det låter rimligt. Antioxidanter som t.ex C-vitamin bidrar med smak till maten och smaken blir ju mildare i pizzasallad.

    Den här salladen är ju inte så sur som en vanlig pizzasallad och borde väl ha kvar en del c-vitamin iaf.

    Men det finns ju andra fördelar med en veckosallad, den blir mer lättsmält t.ex och många nyttigheter torde bli lättare att absorbera. Mineraler är ofta bundna till fibrerna.

    Min åsikt brukar vara att det finns fördelar och nackdelar med olika tillagningsmetoder och att man därför bör variera sig.

    Av Blogger Johanna Söderlund, Klockan 2007-08-20 12:36  

  • Vilket bra tips! Perfekt att även servera till våra små barn.
    Måste absolut provas

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2007-09-27 08:35  

  • Vi kallar den tvåveckorssallad, men receptet är ungefär detsamma, fast med mer grönsaker (tror jag)...ska posta det på min blogg någon gång framöver.

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2008-02-21 11:17  

  • Jag brukar göra ungefär samma sallad fast skippar morötterna och jag använder 2/3 Creme Fraiche och 1/3 Majonnäs istället för olja och vinäger. Så svartpeppar och massor med pressad vitlök. Det passar till både kött och fisk!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2008-04-05 08:10  

  • Gott och nyttigt med sallad!!

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2008-04-05 11:27  

  • mm den såg god ut

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2008-09-04 09:30  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida