Johannas kök

2009-01-30

Omelett med riven rot


Till ca 10 mellanmålsportioner:

* 600 g kålrot
* 280 g tärnad bacon

Sätt ugnen på 200°.
Lägg baconet i blöt ett par timmar och häll av vattnet, eller byt flera gånger om det inte ligger så länge i vattnet. (Detta gör att en del av nitritsaltet urlakas.) Kompensera med lite salt om du använder färsk sidfläsk eller urlakar baconet längre.

Riv kålroten grovt, gärna i matberedare. Strö ut kålroten i en långpanna och lägg på baconet. Grädda i ca 10 min.

* 12 stora ägg
* 250 g kokosmjölk
* 1/2 msk svartpeppar
* 1/2 msk oregano
* 1 tsk ingefära

Vispa samman ägg och kokosmjölk. Strö kryddorna över maten i långpannan och rör om lite, häll sedan på äggsmeten och ställ in i ugnen igen i ca 15 min.

Servera avsvalnat med grön paprika och en klick kokosmjölk eller ät den kall som mellanmål.

4 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida