Omelett med riven rot
Till ca 10 mellanmålsportioner:
* 600 g kålrot
* 280 g tärnad bacon
Sätt ugnen på 200°.
Lägg baconet i blöt ett par timmar och häll av vattnet, eller byt flera gånger om det inte ligger så länge i vattnet. (Detta gör att en del av nitritsaltet urlakas.) Kompensera med lite salt om du använder färsk sidfläsk eller urlakar baconet längre.
Riv kålroten grovt, gärna i matberedare. Strö ut kålroten i en långpanna och lägg på baconet. Grädda i ca 10 min.
* 12 stora ägg
* 250 g kokosmjölk
* 1/2 msk svartpeppar
* 1/2 msk oregano
* 1 tsk ingefära
Vispa samman ägg och kokosmjölk. Strö kryddorna över maten i långpannan och rör om lite, häll sedan på äggsmeten och ställ in i ugnen igen i ca 15 min.
Servera avsvalnat med grön paprika och en klick kokosmjölk eller ät den kall som mellanmål.
4 kommentarer:
Sist jag köpte kokosmjölk så hittade jag Ekologisk sådan till och med. Jag är ganska säker på att den var från Santa Maria, men jag har sett andra fabrikat också.
Av krylbo, Klockan 2009-01-30 14:08
Mmmm, det låter underbart gott!
Av Mikaela Stigsdotter-Larsson, Klockan 2009-02-06 17:09
Verkligen mumsigt! Har du gjort någon näringsvärdesuträkning på det hela, ungefär vart landar man kolhydratmässigt?
Av Mikkan, Klockan 2009-04-21 13:57
Mikaela Mars:
Nej jag vet inte hur mycket kolhydrater det blir.
Av Johanna Söderlund, Klockan 2009-04-21 17:55
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida