Johannas kök

2009-03-09

Chokladmousse


Till ca 4 portioner:

* 2 dl vispad grädde
* 2
äggulor
* 100 gram choklad

Vispa grädden, men inte för hårt.
Smält chokladen och blanda den med grädden och äggulorna, se till så att chokladen inte svalnar för mycket innan man rör ner den i chokladen för då blir det klumpigt.

Låt moussen stå i kylen ett tag innan servering. Smaksatt choklad brukar vara uppskattat men en mörkare choklad är också gott, då blir moussen relativt nyttigt.

Etiketter:

4 kommentarer:

  • vad kul att du postar här igen!

    Jag försöker undvika mejeriprodukter så mycket som möjligt, så jag försöker göra yoghurt på kokosmjölk (älskar yoghurt), tror du att det är möjligt? Här har dom gjort det: http://cindalouskitchenblues.blogspot.com/2008/04/coconut-milk-yogurt-at-last-dairy-free.html
    Har testat att göra i termos som den här tjejen: http://brazilianlinda.blogspot.com/2006/08/frukost.html
    Vad anser du om probiotika? Sen jag började äta paleo/LCHF är magen from som ett lamm, så jag bryr mig egentligen inte om maghälsan, jag saknar bara yoghurt-smak ;)

    Av Blogger KrogVet, Klockan 2009-03-11 16:07  

  • Funni:

    Jag brukar också undvika mjölkprodukter.

    Vet inte om man kan göra något youghurtliknande på kokosmjölk, men det låter intressant.
    Du kan väl höra av dig om du provar, det skulle vara spännande att se vad du tycker.

    Probiotika är bra, men jag tror inte att det tillför så mycket om man har en välmående mage från början.

    Av Blogger Johanna Söderlund, Klockan 2009-03-12 23:15  

  • jag tror det fungerade :) jag hettade upp en burk kokosmjölk till ca 80 grader (ska ej koka) och kylde därefter det det snabbt i isvattenbad. När det svalnat till strax över 37 grader smulade jag i två kapslar bifolac (probiotika som finns på apoteket) och rörde i ca 1 dl sojayoghurt som var rumsvarmt. Därefter hällde jag det i en uppvärmd termos som fick ligga i ugnen (för att hålla värmen, min lägenhet är lite kall!) i typ 20 timmar. All utrustning steriliserades med kokande vatten innan. Ju längre bakterierna får ligga och gosa desto syrligare yoghurt. Den blev god! Men väldigt lös, så nästan gång ska jag testa att använda lite gelatinpulver under uppvärmningen. Då jag inte tror sojaprodukter är särskilt nyttigt är förhoppningen att jag kan fortsätta göra ny yoghurt på den satsen jag redan gjort, så blir det ingen sojayoghurt kvar så småningom! Men jag vet inte om probiotikakapslarna är nödvändiga...

    Av Blogger KrogVet, Klockan 2009-03-14 14:07  

  • Jag har provat denna mousse och MUMS va gott och ENKELT.

    Det gillar vi!

    Tack

    Av Anonymous Anonym, Klockan 2010-01-22 23:31  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida